FERMENTĒŠANA
SENĀS ZINĀŠANAS, MODERNĀ MĀKSLA VESELĪBAI UN LABSAJŪTAI
Ceturtdienās
plkst. 09:30
iveta galēja
Tiešsaistes tikšanās un darbošanās kopā 4 nedēļas
(visu Novembra mēnesi)
Apmācību vadītāja - pazīstama ar savām ēdienu recepšu, garšvielu un veselīgā uztura grāmatām
Teorētiskās pamatzināšanas komplektā ar praktisko darbošanos
Fermentēšana ir tā burvju nūjiņa, kas ļoti lielā mērā palīdz sakārtot daudzas lietas
Lielveikalu pārtika, stress, pārstrādāšanās, nezināšana par to, kā patiesībā darbojas cilvēka organisms, bailes, dusmas un citas negatīvās emocijas, alerģijas, neziņa par nākotni utt. ir faktori, kas pašlaik ļoti lielā mērā izsit cilvēkus no līdzsvara, un tas grauj gan zarnu traktu (kas ir ārkārtīgi svarīgs veslībai), gan imunitāti kopumā.
Un fermentēšana ir tā burvju nūjiņa, kas ļoti lielā mērā palīdz sakārtot organismu, arī domāšanu un pat māju - radīt harmoniju.
Fermentēšana ir tā burvju nūjiņa, kas ļoti lielā mērā palīdz sakārtot daudzas lietas
Lielveikalu pārtika, stress, pārstrādāšanās, nezināšana par to, kā patiesībā darbojas cilvēka organisms, bailes, dusmas un citas negatīvās emocijas, alerģijas, neziņa par nākotni utt. ir faktori, kas pašlaik ļoti lielā mērā izsit cilvēkus no līdzsvara, un tas grauj gan zarnu traktu (kas ir ārkārtīgi svarīgs veslībai), gan imunitāti kopumā.
Un fermentēšana ir tā burvju nūjiņa, kas ļoti lielā mērā palīdz sakārtot organismu, arī domāšanu un pat māju - radīt harmoniju.
Procesus, kurus mēdz saukt par fermentēšanu, tagad dēvē gan par „jauno veco konservēšanas metodi”, gan par „jauno laiku „ātro palīdzību””, gan par meditāciju, kas nāk talkā cilvēkam, dārzam, mājai un dabai kopumā.
Fermentēšana nav tikai sālīšana un skābēšana, kā nereti tiek uzskatīts. Fermentēšanas rezultātā top arī maize, siers, kefīrs, jogurts un citi piena produkti, dzērieni, garšvielas, dziedniecības līdzekļi – visi ar pievienoto vērtību, proti, veselību uzlabojoši un stiprinoši. Piedevām vēl dažādus fermentētus šķidrumus izmanto saimniecībā – mājas un dārza kopšanā.
Visos laikos, izņemot mūsdienas, fermentēšanas procesi tikuši saistīti ar maģiju – piemēram, ēdot un baudot šādā veidā gatavotus dārzeņus un ogas, uzlabojusies veselība un atkāpušās daudzas slimības, tātad tur savu pirkstu pielikuši dievi!
Šodien mēs zinām, ka šie „dievi” ir baktērijas un citi mikroorganismi, kas, fermentēšanas procesos darot savu darbu, palīdz savest kārtībā pirmām kārtām zarnu traktu un gremošanas sistēmu, kas tad attiecīgi atveseļo cilvēku kopumā.
Mūsdienās nekvalitatīva un ķīmiski piesārņota pārtika, stress, negatīvas emocijas, pārstrādāšanās ir galvenie iemesli, kas izsit cilvēku no līdzsvara, un fermentēti produkti ir tie, kas fiziskā plānā palīdz atgūt veselību un dzīvesprieku.
Fermentēšana ir viens no visvecākajiem un visveselīgākajiem produktu saglabāšanas un jaunu produktu radīšanas paņēmieniem pasaulē!
BEZMAKSAS MEISTARKLASE
ZOOM platformā
24.10.2024. | tiešraides ieraksts
09:30 - 10:30
Iepazīsimies ar pasniedzēju Ivetu Gelēju.
Uzzināsim - kas īsti ir fermentēšana - vēsturiski un šodien, kāpēc šie paņēmieni mums tagad aktuāli, kā tieši fermentēti produkti uzlabo veselību un pašsajūtu, kā zināt, kuru fermentēšanas paņēmienu izvēlēties, kādi piederumi un palīglīdzekļi vajadzīgi, lai sāktu fermentēt.
Kursā tev būs iespēja apgūt:
IEGUVUMI
Gan passniedzēja pati, gan ģimene un daudzi nodarbību/meistarklašu dalībnieki ir:
Teorētiska un praktiska darbošanās visu Novembra mēnesi
Kopā 4 tiešsaistes nodarbības (līdz 1,5 stundai) otrdienu vakaros.
Visiem kursa dalībniekiem ikdienas komunikācijai un atbalstam būs izveidota slēgta WhatsApp grupa.
Tēmas par kurām runāsim tikšanās laikos:
BEZMAKSAS MEISTARKLASE / TIEŠSAISTĒ
24.10.2024.
plkst. 19:30
1. NODARBĪBA / TIEŠSAISTĒ
05.11.2024.
plkst. 19:30
2. NODARBĪBA / TIEŠSAISTĒ
12.11.2024.
plkst. 19:30
3. NODARBĪBA / TIEŠSAISTĒ
19.11.2024.
plkst. 19:30
4. NODARBĪBA / TIEŠSAISTĒ
26.11.2024.
plkst. 19:30
IVETA GALĒJA
Ar Tevi kopā šajā ceļā būs
Mana pārliecība – mēs dzīvojam zemē, kas spēj apgādāt mūs ar vislabāko un visvērtīgāko, lai varētu dzīvot priecīgi, veselīgi un enerģiski.
Pilni dārzi, pļavas un meži ar labumiem, kuri pirmajā mirklī dažkārt var šķist neizprotami, pat parastas nezāles, taču patiesībā ir ne vien vērtīgi, bet arī ļoti garšīgi – ja vien izvēlas īstās proporcijas, sastāvdaļu salikumus un pārējās piedevas.
Eksperimentēšana ar dabas veltēm ir ļoti aizraujoša, un, jo vairāk ar to darbojas, jo labāks rezultāts sanāk. Un daudzveidīgāks, noderīgāks arī laikam, kad dārzi tukši, zeme sasalusi un apsnigusi. Principā šo visu var saukt par konservēšanu, kas arī ir viens no maniem hobijiem – burciņas lielākas, burciņas mazākas, kastītes un maisiņi saldētavā, kaltētu garšaugu un zaļumu pušķīši virtuvē. Manās mājās top arī ārstnieciskas tinktūras un eliksīri, ziedes un krēmi, svaigi spiestas sēklu eļļas un fermentēšanas procesā radīti produkti: etiķi un oksimeli.
Esmu žurnāliste, tulkotāja (izdotas vairāk nekā 70 manis tulkotās grāmatas), paralēli darbam radio un televīzijā esmu pētījusi pārtikas skandālus pasaulē un produktu kvalitāti, gatavojusi ēdienus un publikācijas žurnāliem „100 Labi Padomi”, "Labu Apetīti!", "Garšīgs" un "Dienas ēdieni", interesējusies un eksperimentējusi ar garšām, smaržām un augiem, apceļojusi un mācījusies garšvielu un garšaugu dārzos daudzviet pasaulē, kļuvusi par herbalisti un apguvusi aromterapiju.
No vēlmes dalīties pieredzē un iedvesmot līdz šim kopdarbā ar Juri Galēju ir tapušas un apgādā Zvaigzne ABC izdotas septiņas grāmatas: „Garšaugi”, „Garšvielas”, ‘Pavasara ēdieni”, „Lieldienu ēdieni”, „Konservēšanas rokasgrāmata”, „Dārzeņi - (37 dārzeņu enciklopēdija)”, „Svinam ziemu”, kā arī „Labāko recepšu kalendārs”.
Lūk atsauksmes no citiem BRIGITAS kursu dalībniekiem
VĒL NEESI DROŠS VAI PIEVIENOTIES?
IZVĒLIES SAVU KOPĀ BŪŠANU
20% atlaide pieejama vēl:
MEISTARKLASE
Bezmaksas
24.10.2024.
tiešraides ieraksts
88.00
EUR
110.00 EUR
PILNAIS
kurss
PILNAIS
kurss
201.25
EUR
MEISTARKLASE
Bezmaksas
24.10.2024.
plkst. 19:30
DALĪTAIS
MAKSĀJUMS
287.50 EUR
-15%
137.50€
-15%
69.58
EUR
X 3
JAUTĀJUMI UN ATBILDES
Kas nepieciešams uz nodarbībām?
Pierakstu klade, pildspalva, A4 papīrs, krāsaini zīmuļi, vēlme aktīvi līdzdarboties
Kur un kā notiks nodarbības?
Tiešsaistes nodarbības un meistarklase notiks Zoom tiešraidēs. Saite uz zāli būs atrodama 15-30 min. pirms sākuma Tavā akadēmijā vai tiks nosūtīta uz Tavu e-pastu.
Vai būs pieejami NODARBĪBU ieraksti?
Jā, ieraksti tiks pievienoti Tavā akadēmijā 24-48 st. laikā pēc tiešraides vai tiks nosūtīta piekļuve e-pastā. Tie būs pieejami 6 mēnešus, pēc nodarbības beigām.
Vai nepieciešama iepriekšēja pieredze meditējot utt.?
Kursā var piedalīties BEZ iepriekšējas pieredzes meditācijās un citās garīgajās praksēs.